Do kraja godine Mejkers lab i u Tehničkoj školi u Knjaževcu

Tehnička škola u Knjaževcu jedna je od 11 škola koje do kraja godine dobijaju Mejkers labove – učionice budućnosti za učenje, istraživanje i inovacije.

Na konkurs se prijavilo 60 srednjih škola svih profila iz cele Srbije, a odabrano je njih 11 koje su pokazale najveći kapacitet i potencijal za inovativni rad sa svojim đacima i veliku želju da ga usavrše u skladu sa privredom i naukom 21. veka.

 

Prva tzv. “učionica 22. veka” otvorena je u Medicinskoj školi u Čačku, a odmah za njom usledile su i one u školskom centru “Nikola Tesla” u Vršcu, Gimnaziji Zaječar i Tehničkoj školi “Rade Metalac” u Leskovcu.

U postojećim Mejkers labovima se uveliko odvija redovna nastava, ali i vannastavne aktivnosti poput razvoja učeničkih kompanija, naučnih sekcija, školskih klubova i slično.

Podsetimo, zaječarska Gimnazija kao prva timočka škola i prva Gimnazija u Srbiji dobila je Mejkers lab 15. novembra. Mesto za inovacije, nove ideje, učenje i zabavu otvoreno je u prisustvu predstavnika Grupe za obrazovanje.