Dodatna zaštita porodilja u fokusu odbornika

U Zaječaru je održana sednica Skupštine grada Zaječara. Nakon predložene dopune, na dnevnom redu se našlo 19 tačaka, a na početku sednice, tri odbornika Odborničke grupe “Pobeda” dr Nenada Ristovića izjasnila se da napušta ovu odborničku grupu i da postaju samostalni odbornici.

Odbornici su odlučivali o nekoliko tačaka koje se odnose na zaštitu životne sredine. Među njima su izrada Lokalnog plana upravljanja otpadom na teritoriji Grada Zaječara, izrada Plana kvaliteta vazduha i izrada Programa zaštite životne sredine na teritoriji Grada Zaječara za period od 2022. do 2030. godine.

Takođe, pred odbornicima je danas ponovo bila Odluka o dodatnoj zaštiti porodilja na teritoriji grada Zaječara, koja je nakon dvočasovne diskusuje i veoma žustre rasprave odbornika, usvojena sa 46 glasova.

„Gradska odluka – prvo dete 30.000 dinara, drugo dete 50.000 dinara, treće, četvrto i svako naredno dete 100.000 dinara”, zaključeno je na sednici.

Odbornici su usvojili i nekoliko odluka koje se tiču Apotekarske ustanove „Zaječar“, a među njima i odluku o radnom vremenu organizacionih jednica te ustanove.

Takođe, odbornici su većinom glasova, usvojili i izmеnu Rеšеnja o imеnovanju Komisijе za izbor dirеktora javnih prеduzеća.