Donacija učenika veronauke Dečjem odeljenju

Osnovci škola „Đura Jakšić“ i „Hajduk Veljko“ koji pohađaju veronauku, danas su predali Dečijem odeljenju zaječarske bolnice 24 posteljine za krevete.

Oni su sa svojim veroučiteljima novac za ovu donaciju sakupili prodajom oslikanih uskršnjih jaja.

Deca koja pohađaju časove veronauke, sa učiteljima Draganom i Milenom, u toku časova, farbaju Uskršnja jaja, koja se humanitarno prodaju na Trgu, tradicionalno na Veliku subotu, i to već 8 godina. Novac koji deca prikupe na toj humanitarnoj prodaji, koristi se za nabavku najbitnijih i najhitnijih stvari za Dečije odeljenje u Zaječaru. Prikupljeno je 36.000 dinara, i moram reći da su se deca ove godine baš potrudila. Kupili smo posteljinu za decu, koja na žalost moraju ovde da provedu praznike, umesto u svojim domovima,

istakao je tom prilikom đakon Uroš Pamučar.

Prema rečima Ljubice Dragičević, glavne sestre Dečijeg odeljenja ovim gestom osnovci i njihovi veroučitelji još jednom su obradovali bolesnu decu i zaposlene na dečjem odeljenju zaječarske bolnice i to poklonima koji će olakšati njihov boravak i oporavak.

Zahvaljujem se u ime dece i Dečijeg odeljenja na ovom nesebičnom pomaganju svake godine. Ulepšili ste nam ove praznike, i to nam mnogo znači, i nama, i deci,

rekla je Ljubica.

Đaci koji u ove dve škole pohađaju časove veronauke već 8 godina humanitarnim aktivnostima pomažu zaječarskim mališanima.

foto: Tv F kanal