Donacija Vlade Japana za ZC Kladovo

rojektom opremanja Zdravstvenog centra Kladovo obezbeđena je medicinska oprema: gastroskop, kolonoskop, bronhoskop i prateća oprema u vrednosti od 75.950 evra.
P

Glavni prioritet opštine Kladovo je bezbednost i zdravlje naših stanovnika pa ova donacija Zdravstvenom centru ima jako veliki značaj za nas i naše građane, rekao je prilikom potpisivanja ugovora o donaciji zamenik predsednika opštine Kladovo, Bojan Božanović.

Sa Božanovićem je u Vladi Srbije bio i v.d. direktora Zdravstvenog centra Kladovo, Dejan Čučulanović.

Osim za  Zdravstveni centar u Kladovu, Vlada japana je za Opštu bolnicu u Aleksincu, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju i JKP „Gradac“ u Tutinu, obezbedila ukupno  269.455 evra.

Ugovore o donaciji u Vladi Srbije potpisali su predstavnici ovih  lokalnih samouprava sa ambasadorom Japana u Srbiji Takahikom Kacumatom.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministarka zdravlja Danica Grujičić i tom prilikom izrazila je zahvalnost na donacijama Ambasadi, Vladi Japana i japanskom narodu, podsetivši na to da je ta zemlja pomogla Srbiju od 1999. godine do danas sa više od 150 miliona evra, pri čemu je reč o humanitarnoj, razvojnoj i tehničkoj pomoći.

preuzeto: Danas.rs