Drugo veče Gitarijade: Zaječar čuva dušu roka

Drugim polufinalnim takmičenjem demo bendova, sinoć je na zaječarskoj Kraljevici nastavljena rok žurka pod vedrim nebom. U takmičarskom delu nastupili su: TBK, Volvox, Ukratko ŠTEF, Direct Drive i Lust for thurst, dok su u revijalnom delu nastupili pobednici 53. zaječarske Gitarije – Bedover, nakon čega je usledio nastup koji su Zaječarci ali i njihovi gosti iz drugih gradova i susednih zemalja regiona nestrpljivo čekali – na binu je izašao Bajaga sa instruktorima.

Nakon Bajage, „poleteli“ su Piloti koji su atmosferu još više doveli do usijanja.

„Jedva čekam da čujem reakciju publike na ono što smo uradili, više od tri godine smo snimali, uz mnogo pauza. Mislim da je to realno stanje onoga što sam ja kao autor u ovom realnom stanju mogu da uradim“, kazao je Zoran Kiki Lesendrić.

On se osvrnuo i na Gitarijadu koja traje 55 godina i koja nikada nije izgubila svoju nit.

„Puno puta smo svirali na Gitarijadi, baš sam pričao sa Bajagom, o vraćanju u 80-te. Kako je na neki način Zaječar sačuva tu dušu rokenrole, osam generacija se promenilo od tada, ali oni oš uvek znaju pesme koje vole i to je naš pokretač“, dodao je Kiki.

Nakon vrhunskog nastupa Kikija i Pilota, nastupio je domaći sastav Ritam nereda – sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energicnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom.

„Gitarijada je uvek bila lep prostor gde mogu mladi bendovi da se pokažu, da mogu da dobiju promociju rok muzike jer je u našim područijma to mnogo važno. Za 35 godina postojanja bili smo pet, šest puta, uvek je dobro i mislim da je zaječarska Gitarijada odavno postala tradicija“, rekao je Boban Petronić, vokal benda Ritam nereda i napomenuo da je bend snimio album u Mostaru i trebalo bi do kraja ove godine da se pojavi.

 

Večeras, trećeg dana festivala, od 19:30 do 20:30 biće finale takmičarskog dela festivala, dok će u revilajnom delu, od 20 sati i 30 minu nastupiti Alisa, u 21 sat i 30 minuta Van Gogh, a nakon toga biće proglašen pobednik 55. zaječarske Gitarijade.

Kanda, Kodža i Nebojša u 23 sata i 30 minuta, dok će u jedan sat iza ponoći nastupiti Goblini.

izvor: Radio Magnum, foto: fb Gitarijada/Aleksandar Canić Timočka