Ekipa Grljana bronzana u finalu Seoskih sportskih igara Srbije

Ekipa Grljana osvojila je treće mesto i bronzanu medalju na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije. Grljanci su ostvarili sjajan rezultat na Državnom takmičenju čiji domaćin je bila opština Ub. Veliko finale Seoskih igara Sportskog saveza Srbije održano je minulog vikenda, a pobednici trećeg izdanja ove prestižne manifestacije postali su takmičari iz sela Batkovići kod Priboja, koji su odbranili titulu osvojenu prošle godine u Vrnjačkoj Banji.

Treće po redu Seoske igre Sportskog saveza Srbije svečano je otvorio predsednik opštine Ub Darko Glišić, koji je u ime domaćina ove velike i sada već tradicionalne manifestacije poželeo puno sreće svim takmičarima.

Zaista su izuzetni u dva dana takmičenja u Ubu bili Grljanci, na pravi način su reprezentovali kako svoje selo, tako i grad Zaječar. Čak pet drugih mesta, uz titulu u poligonu pripala su ekipi, koju je i ovog puta predvodio Sportski savez grada Zaječara. Nedostajalo je i sreće u nekim momentima, ali požrtvovanja svakako nije. Bodrili su jedni druge, borili se za svaki poen, a na kraju je baš taj jedan falio za neverovatan podvig. Ipak, osvojena je medalja, prva na Seoskim igrama za ekipu Grljana, inače trostrukog uzastopnog zaječarskog i regionalnog šampiona i učesnika sva tri velika finala, u Rudnoj Glavi, Vrnjačkoj Banji i sada na Ubu.

Jovan Bogdanović i Ana Stanisavljević fantastičnim nastupom i najboljim vremenom u konkurenciji osam ekipa, doneli su titulu u poligonu – trčanju sa preprekama. Saša Radulović je ponovo bio na visini zadatka u šahu, kao prvi u grupi prošao preko takmičara Miloševca, Кljajićeva i Rudne Glave, ali dok je u Vrnjačkoj Banji trijumfovao, ovog puta je u finalu poražen od predstavnika Priboja, inače intermajstora. Neverovatan je bio i Mlađan Stojanović u obaranju ruku, gde je u duelima sa znatno iskusnijim i gabaritnijim rivalima uspeo da savlada sve prepreke do finala, gde je ipak morao da pruži ruku takmičaru iz Batkovića. Baš kao i prošle godine, Grljanci su ponovo bili vicešampioni Srbije u rvanju, pošto je ekipa u sastavu Dušan Ristić, Andreja Firković i Miljan Stanimirović završila na drugom mestu posle zbrajanja rezultata iz tri težinske kategorije.

Andreja Firković i Milica Stojanović su bili sjajni u skoku u dalj, gde su stigli do 2. mesta iza takmičara iz kraljevačkog Miločaja. Odbojkaška ekipa u sastavu Jana Stojanović, Strahinja Zdraveski, Dušan Ristić, Mlađan Stojanović, Andreja Firkivić, Petar Veljković završila je na 4. mestu, iako su zabeležene dve pobede na startu nad ćuprijskim Mijatovcem i Miločajem. Fudbaleri su prvog dana bili sjajni, redom su padali Rudna Glava, Miločaj i somborsko Кljajićevo, dok su u nedelju 5. septembra u finalu poraženi od predstavnika Priboja, ekipe Batkovića.

Odlučio je primljeni pogodak na samom startu finala, iako su Grljanci promašili sijaset prilika u pokušaju da dođu do izjednačenja. Jovan Tošić, Marko Nikić, Strahinja Zdraveski, Miroljub Selimović, braća Ivan i Aleksandar Dumitrašković, Petar Veljković, Mlađan Stojanović, Jovan Bogdanović, dali su sve od sebe ali protiv izuzetno raspoloženih Pribojaca nisu mogli više.

Sledeća godina donosi novu šansu za titulu najboljeg u Srbiji, biće naravno još teže sve ovo ponoviti i biti najbolji kako na gradskom, tako i na regionalnom takmičenju, ali srce šampiona i pobednički mentalitet Grljanaca nikako ne treba potcenjivati. To su dokazali i na Ubu, gde su iza sebe ostavili i Miloševac iz Velike Plane, Pocerski Pričinović sa više od 6 hiljada stanovnika iz okoline Šapca, Кljajićevo iz Sombora, Mijatovac iz Ćuprije i majdanpečku Rudnu Glavu, inače prvog šampiona Seoskih igara iz 2019. godine.

preuzeto: Glas sporta