Ekipa Grljana predstavljaće Zaječar u završnici Seoskih sportskih igara Srbije

Ekipa Grljana pobednik je Seoskih sportskih igara održanih na Popovoj plaži i predstavljaće grad Zaječar u završnici takmičenja poslednjeg vikenda u septembra u Vrnjačkoj Banji.

Seoske igre Sportskog saveza Srbije opravdale su očekivanja u Zaječaru. Sjajan sportski dan i promocija starih sportova i zaboravljenih veština na Popovoj plaži, a fer plej na svom vrhuncu i borba do poslednjeg daha, obeležili su nedeljni sportski dan na obali Timoka.

Ekipa Grljana je posle neviđene neizvesnosti, koja je potrajala do samog kraja igara, stigla do titule u foto finišu, ispred Velikog Izvora, a obe ekipe su takmičenje posle 10 disciplina završile izjednačene, sa po 32 osvojena boda. Pobednički pehar je otišao u Grljan, zbog najviše osvojenih prvih mesta, poto su nakon 10 odigranih disciplina, imali pet prvih mesta, za razliku od takmičara iz Velikog Izvora, koji su u četiri sportske igre bili najuspešniji.

Grljanci su bili najuspešniji u bacanju kamena s ramena, skoku u dalj iz mesta, narodnom rvanju, obaranju ruku i malom fudbalu, dok su u Velikom Izvoru pripale pobede u poligonu-trčanju s preprekama, nadvlačenju štapa, nadvlačenju konopca i odbojci. Zvezdanci su bili najbolji u šahu i taj poraz u finalu je na kraju i koštao Izvorce titule na Seoskim igrama u Zaječaru.

Zvezdan je završio kao trećeplasirani sa 21 bodom, a sportski duh ove ekipe bio je na izuzetnom nivou, jer su i pored toga što im pobeda nije donosila ništa sem prestiža u poslednjoj igri dana, savladali Izvorce u šahu i indirektno doneli Grljanu pehar pobednika.

Gornja Bela Reka je svakako zaslužila pehar za fer-plej, pošto je reč o najstarijoj ekipi na Seoskim igrama, a i pored toga pružili su dostojan otpor svima i na kraju osvojili 15 bodova za 4. mesto. na takmičenju.

Takmičare su pozdravili Dragiša Simonović, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara i Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika, kao i Marina Jovičić, pi-ar Sportskog saveza Srbije.

Gosti iz Sportskog saveza Srbije uručili su na kraju igara prigodne nagrade u vidu lopti i sportskih rekvizita za najbolje tri ekipe, kojima su pripali i pehari i diplome zaječarske “kuće sporta”.