Ekipe Grljana i Zvezdana u završnici Seoskih sportskih igara Srbije

Sportske ekipe Grljana i Zvezdana predstavljaće Zaječar na Republičkim seoskim sportskim igrama koje će 31. avgusta biti održane u Rudnoj Glavi, u opštini Majdanpek.

Ove dve ekipe osvojile su prva dva mesta na igrama koje su za zaječarska sela bile organizovane na Popovoj plaži. Timu Rgotine, koji je zauzeo treće mesto, “za dlaku” je izmakao plasman u završnicu takmičenja.

Povratak Seoskih sportskih igara u grad na Timoku pozdravio je Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i zlatni srpski olimpijac.

Mislim da je ovo prava stvar za mlade, da se skupe i da se bave sportom. Želeo bih pre svega da se lepo zabavite i da se družite ali pošto sam sportista uvek gledam da pobedim, tako gledajte i vi da date svoj maksimum. Želim svima sreću i neka najbolji pobedi,

istakao je Štefanek.

Sportske ekipe iz Velikog Izvora, Grljana, Zvezdana, Gamzigrada, Šljivara i Rgotine, nadmetale su se u: rvanju, skoku u dalj, bacanju kamena, nadvlačenju konopca, nadvlačenje štapa, poligonu, šahu, u obaranju ruku, fudbalu i odbojci.

Završnom manifestacijom u Rudnoj Glavi biće obeleženo 75 godina Seoskih sportskih igara, koje su takođe prvi put održane u ovom majdanpečkom sleu.

U selu koje bude trijumfovalo biće izgrađen sportski teren.

foto: Sportski savez Srbije