Episkop timočki Ilarion na proslavi Petrovdana u Majdanpeku

Slava hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Majdanpeku svečano je proslavljena svetom arhijerejskom liturgijom koju je predvodio episkop timočki gospodin Ilarion uz sasluženje protonamesnika Vlade Vukovića, jereja Darjana Кomnenovića i Dušana Mićićelovića i arhiđakona Ilije.

Svetoj Liturgiji je, među brojnim vernicima, prisustvovao i predsednik Opštine Majdanpek  Dragan Popović. Ovogodišnji domaćin slave bila je porodica Dejana Petrovića a zalog kumstva za narednu godinu uzeo je Nikola Кostić.

Govoreći o životu Svetih apostola Petra i Pavla, Episkop timočki je podučio verni narod da su ova dva svetitelja često imali sukobe mišljenja zbog kojih su se nekad i razilazili, ali da ih je Ljubav Božja vratila jednog drugom u zagrljaj, te da tako i mi treba da prihvatimo da smo različite i neponovljive tvorevine Božje ali da ostajemo jedinstveni u veri, ljubavi i nadi na pomoć Božju.

Uoči Petrovdana, Episkop timočki gospodin Ilarion služio je veliko večernje u hramu posvećenom svetim apostolima Petru i Pavlu u Majdanpeku. U molitvenom prisustvu velikog broja vernika Episkopu su sasluživali sveštenoslužitelji iz čitave Eparhije.

Poželevši sabranim vernicima apostolsku ljubav, veru i trud u ispunjavanju Reči Božje, vladika Ilarion je poveo molitvenu litiju ulicama Majdanpeka.

izvor i foto: Eparhija timočka