Evropska nedelja sporta u Zaječaru otpočela košarkom

Evropska nedelja sporta u Zaječaru otvorena je javnim treningom košarke u dvorištu Osnovne škole “Hajduk Veljko”.

Javni trening prvog dana manifestacije na novim terenima OŠ „Hajduk Veljko“ u Кotlujevcu održali su treneri zaječarskih košarkaških klubova, Bin, Mladost i Timok, Nebojša Nikolić, Vladimir Stanković i Dragan Markovski. Mališani su uživali u raznim košarkaškim igricama i poligonima, spremljenim za ovu priliku.

Male košarkaše, učenike i buduće sportiste je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković, koji im je poželeo puno sreće u nastavku kako sportske karijere, tako i obrazovanja, bez koga nema uspeha u bilo kom segmentu života.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je Zaječar četvrtu godinu u nizu domaćin jedne ovakve manifestacije, koja promoviše ono najvažnije što sport treba da predstavlja. Olimpijski komitet Srbije prepoznao je Zaječar kao odličnog organizatora, pa se nadam da ćemo i u budućnosti biti domaćini ovog prestižnog sportskog događaja”, poručio je Stanković.

Tri ključne poruke ovogodišnje Evropske nedelje sporta su: radost, otpornost i povezivanje generacija. Biti fizički aktivan sa drugima pomaže stvaranje zajedništva. Sport nas uči vrednostima, poput fer pleja, timskog rada, jednakosti, inkluzije i poštovanja, koje su ključne kada je u pitanju povezivanje generacija. Sport je za sve generacije i sve uzraste. Apsolutno svako može pronaći aktivnosti u kojima može uživati, bilo da je to šetnja na otvorenom, vežbanje, trčanje ili bavljenje nekim određenim sportom.

izvor i foto: Glas sporta