Evropska nedelja sporta u Zaječaru

Evropska nedelja sporta, preko Olimpijskog komiteta Srbije, ponovo dolazi u grad na Timoku, koji će i ove godine biti jedan od gradova domaćina.

Od večeras do kraja meseca svakodnevno će biti organizovane sportske aktivnosti u izvođenju sportskih klubova i udruženja sa teritorije grada Zaječara,  u organizaciji Sportskog saveza Zaječara i uz podršku grada Zaječara, koji je i pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije.

Osmi put u Evropi, peti u Srbiji i Zaječaru, koji je od starta uključen u realizaciju ove jedinstvene sportske manifestacije. Otvaranje je u 16 sati na Trgu oslobođenja, nakon čega slede javni treninzi  školice sporta i gimnastike.

Tokom cele poslednje nedelje septembra, biće organizovan niz sportskih događaja u našoj zemlji kao što su „Sportski izazov“, „Put oko Evrope“ u izvođenju EU delegacije u Srbiji i „BeActive noć“, a pored Zaječara, domaćini Evropske nedelje sporta biće i Aranđelovac, Požarevac, Sombor, Bor, Кnjaževac, Pirot, Zrenjanijn, Pančevo i Beograd.

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Erazmus+ programom.