Festival evropskog filma u Zaječaru

Nakon turneje po Vojvodini, Festival evropskog filma je ove sedmice u istočnoj Srbiji. Do 6. novembra, ljubitelji sedme umetnosti u Kladovu i Zaječaru uživaće u šest evropskih filmova.

Festival će u Zaječaru biti organizovan u Omladinskom centru, a prema rečima organizatora, ulaz za sve projekcije i kokice su besplatni.

Program Festivala u Zaječaru:

3. novembar u 19h
AURORA (2019) – Finska
Režija: Mia Tervo

Aurora je devojka koja obožava žurke, a nikako ne voli obaveze. Jedne noći upoznaje Darijana poreklom iz Irana. Darijan beži od smrti, a Aurora beži od ljubavi. Potrebni su jedno drugom.

4. novembar u 19h
NEVIDLJIVI (2019) – Litvanija, Letonija, Ukrajina, Španija
Režija: Ignas Jonynas

Jonas se pretvara da je slep i učestvuje na TV plesnom takmičenju gde upoznaje svog atraktivnog plesnog partnera Saulea. Ubrzo postaju najpopularniji takmičari u emisiji. U međuvremenu, Vitas, stari Jonasov poznanik, pušten je iz zatvora gladan osvete, čvrst u uverenju da on nije jedina osoba odgovorna za smrt njegove žene, ali da njen bivši ljubavnik, Jonas, deli krivicu.

6. novembar u 19h
LAGODAN ŽIVOT (2019) – Italija
Režija: Adam Keleman

Lagodan život. Ovaj film nam priča o jednom dečaku, mladoj ženi koja švercuje lekove preko granice i američkom učitelju tenisa koji sanja da bude slikar. Njihov život se menja kada naiđu na jednog migranta. Svi zajedno smišljaju apsurdan plan da mu pomognu da se iskrade preko granice.

Festival evropskog filma u istočnoj Srbiji organizuje Eu info kutak u Nišu uz podršku Cineuropa, projekta #EU za kulturno nasleđe i turizam, GIZ-a, Biblioteke „Centar za kulturu“ u Kladovu i Zaječarske inicijativ