Filijala NSZ u Boru organizovala 18. Sajam zapošljavanja

U Boru je održan Sajam zapošljavanja u organizuji borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na sajmu je učestvovalo 25 poslodavaca, a nezaposlena lica ili oni koji bi želeli da promene posao, mogli su da konkurišu za više od 800 radnih mesta.

“Sajam kao aktivna mera zapošljavanja je dobro mesto susreta između poslodavaca i nezaposlenih lica, gde nezaposleni mogu da predaju radne biografije kod više poslodavaca“, istakla je Lidija Načić, direktorka borske filijale NSZ.

Zahvaljujući rastu i razvoju privrede i industrije na teritoriji grada Bora smanjuje se broj nezaposlenih lica što pokazuju i podaci NSZ u čijoj se evidenciji trenutno nalazi 2900 lica, dok je pre nešto više od deset godina taj broj iznosio osam i po hiljada.

„Iz godine u godinu se pokazuje da je grad Bor zaista danas u Srbiji jedan od gradova sa najvećim privrednim rastom i pre svega najvećom ponudom poslova. Ono što treba da se radi je da se grad Bor aktivnije uključi kroz ove mere aktivne politike za teže zapošljive grupe koje nisu iz struke rudarenja, koje nisu direktno vezane za rudarenje, trgovci, ekonomisti, onima kojima je neophodno radno mesto, a koji se ne mogu zaposliti u sistemu rudnika omogući otvaranje novih radnih mesta“, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora, koji je otvorio ovogodišnji sajam.

Milikić je dodao da će se otvaranjem šoping centra direktno zaposliti 150 žena, trgovaca, a vrlo brzo će u Bor doći nekoliko bitnih privrednih subjekata koji će omogućiti zapošljavanje takozvanih teže zapošljivih grupa.

Interesovanje građana i ovoga puta je bilo veliko, a najviše radnih mesta je u kineskim kompanijama Srbija Ziđin Koper i Ziđin Majning i pratećim firmama, a što se radnih mesta tiče potrebni su inženjeri svih profila, mašinski i elektro tehničari, zavarivači, vozači, građevinski radnici, ali i pravnici, administratori, konobari i kuvari.

foto: fb JCHX Kinsey Mining Construction