Film koji nikada nećete videti

Džon Malkovič i Robert Rodrigez snimili su film koji će biti prikazan tek za skoro 100 godina.

Radnja filma, prikladnog naslova 100 Years, smeštena je u sadašnjost, ali će biti prikazan tek 18. novembra 2115. godine, prema portalu io9. Radi se o dobro smišljenom promotivnom triku kojem je marka konjaka Louis XIII angažovala poznatog meksičkog reditelja Roberta Rodrigeza za ambiciozni umetnički eksperiment snimanja filma koji će sto godina boraviti iza neprobojnog stakla.

Brojevi nisu slučajni, sto godina je period koji protekne između punjenja Louis XIII. i puštanja u prodaju te dragocjene boce kojoj je prosečna cena oko 3000 dolara. U sklopu ove luksuzne reklame angažovana je glumačka zvezda Džon Malkovič, kojoj društvo na ekranu prave američka-tajlandska Shuya Chang i akciona zvezda Marko Zaror.

Nikakvi detalji ni o filmu ni radnji nisu izišli u javnost, osim tri tizera koji nisu deo filma, ne otkrivaju radnju, već su sofisticirana reklama za Louis XIII smeštena u tri različite varijante budućnosti.

„Kad je projekt prvi put predstavljen, bilo je nekoliko opcija o tome šta će biti budućnost. Neverovatno visoka tehnologija, kompjuterizovane verzije sveta, post-Černobilj, povratak prirodi, poluurušena civilizacija, a onda je postojala retro budućnost kakva je zamišljana u naučnoj fantastici 1940-ih ili 1950-ih“, rekao je Malkovič.

Kao deo promocije filma, Louis XIII će podeliti 1000 metalnih ulaznica koje će omogućiti potomcima primalaca da vide projekciju filma 100 Years.

preuzeto: Krstarica