GIK: Zvanični rezultati referenduma

Gradska izborna komisija grada Zaječara, odnosno podkomisija RIK-a u Zaječaru, saopštila je danas zvanične rezultate održanog referenduma o promeni Ustava Republike Srbije u delu koji se odnosi na pravosuđe.

Predsednik Gradske izborne komisije grada Zaječara Marko Minić, rekao je da se glasalo na 69 glasačkih mesta na teritoriji Zaječara.

U glasački spisak upisana su 49.154 glasača. Ukupan broj neupotrebljenih glasačkih listića je 36.728, a ukupan broj upotrebljenih glasačkih listića, prema Minićevim rečima, je 12.426. Nevažećih glasačkih listića je 108, dok je ukupan broj važećih glasačkih listića 12.318.

Ukupan broj glasača koji su se izjasnili zaokruživanjem odgovora za – odnosno “DA” je 6.831. Opciju “NE” zaokružilo je 5.487 glasača.

Minić je saopštio rezultate glasanja i za glasačko mesto Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, odnosno Okružni zatvor u Zaječaru, gde su od 78 glasača upisanih u glasački spisak, glasala 63.

Ukupan broj neupotrebljenih glasačkih listića na ovom glasačkom mestu je 15, ukupan broj upotrebljenih glasačkih listića je 63, a među njima nema nevažećih. Ukupan broj glasača koji su se izjasnili “DA” je 50 i ukupan broj glasača koji su se izjasnili “NE” je 13.

„Što ukupno iznosi u procentima 54,46 odsto glasača je dalo odgovor “DA”, 44,62 odsto glasača je dalo odgovor “NE”, naveo je Marko Minić.

Ukupan broj glasača koji je izašao i glasao je 25,48 procenata.

Minić je još rekao da je glasački dan protekao bez većih problema, te da su postojale samo neke nedoumice tehničke prirode, kao i uvek, oko UV lampi, baterija i slično.

preuzeto: Radio Magnum