Gimnazijalci izveli “Rondo za dve sestre” na festivalu u Francuskoj

Zaječarski gimnazijalci Milica Ristić, Mila Cvetković i Miroljub Milutinović nastupili su na Međunarodnom pozorišnom festivalu za gimnazijalce FETLYF u Sen Malou, gradu u pokrajini Bretanja na zapadu Francuske.

Oni su na velikoj festivalskoj sceni izveli komad  “Rondo za dve sestre”, koji je specijalno za ovaj festival napisao pisac Branislav Janković, a koji je sa njima pripremala profesorka francuskog jezika Ivana Radičević.

Publika je odlično reagovala na zaječarsku predstavu.

Na zajedničkom druženju, koje je prethodilo otvaranju manifestacije, učesnici sa raznih meridijana predstavili su zemlje i gradove iz kojih dolaze.

Bila je to prilika i da đaci i profesori iz Rumunije, Češke, Poljske, Mađarske,Italije, Mauricijusa, Brazila, Rusije, Tunisa, Turske i Francuske čuju o lepotama, tradiciji, kulturi, običajima, kuhinji, istoriji i turizmu Zaječara i Srbije.

Festival se završava 31. marta,  a ekipu iz Zaječara očekuje gostovanje u jednoj od gradskih škola,  prijem kod gradonačelnika Sen Maloa i obilazak grada.

FETLYF već 16 godina okuplja srednjoškolce iz celog sveta koji uče i neguju francuski jezik i kulturu. Cilj festivala, koji je priznat od francuske Akademije, jeste da širi ljubav prema pozorištu, francuskom jeziku i duhu zajedništva među nacijama.

foto: Lau Mao – FETLYF