Gimnazijalci uspešni iz engleskog jezika i istorije

Na 66. Državnom takmičenju talentovanih učenika srednjih škola po naučnim disciplinama, održanom proteklog vikenda u Pančevu, učestvovali su učenici Gimnazije: Tara Lazarević I3, Ognjen Simonović I4, Petra Ninić III1, Boris Rančev IV1.

Učenici su na osnovu testa znanja i odbrane istraživačkog rada ostvarili sledeće rezultate: Boris Rančev – prvo mesto iz naučne oblasti engleski jezik i iz naučne oblasti istorija Tara Lazarević – treće mesto, Petra Ninić – treće mesto.

Zahvaljujemo se svim učenicima što su predstavljali Gimnaziju Zaječar na održanim takmičenjima i čestitamo na postignutim rezultatima. Takođe, čestitamo nastavnici istorije Suzani Tomić i nastavnici engleskog jezika Marini Jovanović, navodi se na sajtu škole.

Takođe, u Pirotu je održano republičko takmičenje iz istorije u organizaciji Ekonomske škole u Pirotu i Društva istoričara „Stojan Novaković“. Gimnaziju su predstavljali: Jovan Jovanović I-3, Rastko Jović II-3, Petra Ninić III-1 i Andrija Marinković III-1. Učenik Rastko Jović osvojio je četvrto mesto.