Goblini, Čorba, Alen i neki novi klinci – Gitarijada živi!

Da je muzika nit koja nas spaja bez obzira na vreme i granice dokazuje upravo Gitarijada u Zaječaru. Publika, bez obzira da li su to golobradi klinci iz “z” generacije ili stari rokeri, podjednako dobro zna i nove i numere stare po nekoliko decenija, a sa podjednakim žarom peva i đuska uz hitove koji su se nekada pevali “od Vardara pa do Triglava”.

Alen Islamović, koji je svojim glasom dao pečat “Divljim jagodama” i “Belom dugmetu” na startu druge večeri 53. Gitarijade iznova je publiku oduševio starim numerama Ružica si bila, Lipe cvatu, Đurđevdan…

Predstavio sam i nove pesme, novi album „Tajno“ je u prodaji,

istakao je Islamović.

Po završetku nastupa Alena Islamovića usledilo je i drugo polufinalno veče na kome je nastupilo ukupno 5 bendova: DUSI iz Beograda, BEZ RIKVECA iz Banja Luke, INFUZIJA pa GNIJEV ANĐELA iz Bratunca i HEADFULL iz Niša.

Infuzija

Nakon mladih snaga, fokus se vratio na “veterane”. Atmosferu su dodatno zagrejali “Goblini” iz Šapca. Za 27 godina postojanja, ovo im je bio tek treći nastup na Gitarijadi. Sudeći po energiji koja je pokrenula i publiku, bend je pokazao da u njima ima elana za još 27 godina rada.

Da prave vrednosti nikada ne prolaze, dokaz je “Riblja čorba”. Ređali su se stari hitovi koje je Bora upotpunio stihovima iz svoje poslednje knjige. Na samom kraju je ostao utisak da je bilo dovoljno energije u bendu i publici da svirka traje celu noć, ali je “Čorba” na bis odsvirala još nekoliko pesama.

Drugo veče Gitarijade završio je bend iz Slovenije “Up N’ Downs”.

Žiri 53. GITARIJADE u sastavu Dragan Ovičić, Đorđe David i Zoran Aleksić Aleksa, nakon druge polufinalne večeri, odlučio je da u finale idu: BENDOVER (Beograd, SRB); GNIJEV ANĐELA (Bratunac, BIH); INFUZIJA (Bratunac, BIH); SANITARIJUM (Beograd, SRB); MEHANIZAM (Užice, SRB).

foto: Gitarijada