Godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla „Zo-Ra”

U zaječarskom pozorištu održan je godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla „Zo-Ra. Gosti su bili Folklorni ansambl „Teodora“ iz Niša, KUD „Zora“ iz Beograda, Folklorni ansambl „Kolo“ iz Knjaževca i vokalni solista Aleksandra Todorović.

Folklorni ansambli su izvođenjem 14 odličnih koreografija potvrdili da su pravi čuvari srpske tradicije. Publika je uživala u igrama počev od onih iz Bosilegradskog Gradišta, Vranja, Pčinje, Crne Trave, preko Ponišavlja, jugoistočne Srbije, vlaških igara, Šumadije…

Gradski folklorni ansambl “ZO-RA” počeo je sa radom maja 2018. godine u okviru Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović, pod rukovodstvom Nenada Petkovića. Ansambl je svojim učešćem na brojnim festivalima folklora ostvario značajne rezultate, a upotpunio je i manifestacije koje nisu takmičarskog karaktera, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Uspešno je nastupao i na svim manifestacijama koje se organizuju na području grada Zaječara.

S obzrom na to da je broj mesta u sali ograničen za koncert se tražila karta više. Organizator je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj je grad Zaječar.

foto: Godišnji koncert/zaječarsko poorište