Gradsko veće: Najmlađe JP ide u likvidaciju

Na sednici Gradskog veća data je saglasnost na Nacrt Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad Javnim preduzećem za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar.

Na sednici veća usvojen je i Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća “Zaječarparking“ Zaječar kao i Nacrt Rešenja o razrešenju i imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća“Zaječarparking“ Zaječar.

Data je saglasnost na Nacrt Rešenja o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća “Zaječarparking“ Zaječar i na Nacrt Rešenja o razrešenju i imenovanju likvidacionog upravnika u postupku likvidacije nad Javnim preduzećem „Direkcija za izgradnju“ Zaječar.

Na Gradskom veću u Zaječaru usvojen je Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na prvu izmenu Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća “Timok-održavanje“ Zaječar za 2020. godinu.

Usvojen je Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj Narodnog muzeja “Zaječar“ za 2019. godinu, kao i Plan rada i Finansijski plan Narodnog muzeja „Zaječar“ za ovu godinu.

Većnici su dali saglasnost na Rešenje o usvajanju Izveštaja o radu i Finansijski izveštaj Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru za 2019. godinu.

Usvojen je i Predlog Zaključka o povlačenju Predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2020. godinu i prvu izmenu i dopunu Finansijskog plana za 2020. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru utvrđen na 135. sednici Gradskog veća grada Zaječara od 27. maja, kao i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2020. godinu Centra za socijalni rad „Zaječar“ u Zaječaru.

Gradski većnici su dali saglasnost i na Nacrt Rešenja o izmeni Rešenja o prenosu prava korišćenja na seoskim vodovodima kao i na Predlog Zaključka o povlačenju Predloga Rešenja o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ Zaječar na Elaborat o ceni za tehničku vodu utvrđen na 132. sednici Gradskog veća grada Zaječara od 13. marta.

Konačnu reč daće odbornici Skupštine grada na sutrašnjoj sednici.

izvor i foto: Grad Zaječar