Interkultura: Lisa i ostali Italijani sa razmene vratili se u domovinu

Zahvaljujući Vladi Republike Italije danas su se u domovini vratile srednjoškolci koji su na razmeni bili u Srbiji i koji zbog zatvaranja granica i ukidanja letova nisu mogli prethodnih dana da se vrate u Italiju.

Interkultura Srbija ispratila je danas šestoro mladih Italijana, među kojima je i Lisa Svicero, koja je od početka školske godine bila u Zaječaru i pohađala nastavu u ovdašnjoj Gimnaziji.

U situaciji u kojoj epidemija virusa COVID-19 u svetu poprima sve veće razmere, prioritet naše organizacije je da zaštiti zdravlje i bezbednost učesnika programa razmene učenika širom sveta. Sa žaljenjem Vas obaveštavamo da je organizacija AFS interkulturalni programi donela tešku odluku da prekine godišnji program razmene koji je trenutno u toku i isprati sve učenike nazad u svoje zemlje.
Prethodnih dana ispratili smo Nur u Tursku, Gam na Tajland i danas Lisu u Italiju.
Bilo nam je drago što ste deo ove godine provele u Zaječaru i tako stvorile neraskidive veze sa porodicama, drugovima, volonterima…
Posebnu zahvalnost dugujemo porodicama Miletić, Đorđević, Nikolić (Zaječar) i Gmitrović (Boljevac) koje su prihvatile i podržavale naše učenike tokom ovog programa.
Naravno tu je i naša Gimnazija i profesori uvek otvoreni za saradnju. Nadamo se nastavku saradnje i ostvarenju započetih razmena odeljenja.
Do nekih boljih dana,srdačan pozdrav od svih volontera Interkulture,

navodi se na zvaničnoj fejsbuk stranici Interkulture Zaječar.

Podsetimo, 20. marta u Tursku se vratila Dondu Nur Ata, a na Tajland je otputovala Janika Suratkulvatana, devojke koje su u okviru Interkulture boravile u Zaječaru i Boljevcu.

foto: Interkultura ZA, Interkultura GM