Ivana Milojković pobednica Bogojavljenskog plivanja u Zaječaru

Pobednik Bogojavljenskog plivanja na Crnom Timoku u Zaječaru ove godine je jedna dama. Do Časnog krsta prva je doplivala Ivana Milojković, triudesetpetogodišnja majka dvoje dece.

Iako je konkurencija bila jaka, plivači su džentlmenski pustili da Ivana prepliva veći deo etape od trideset metara, pa skočili u vodu.

Na ovaj hrabar čin postakla je vera u Boga, kazala je Ivana.

Sve čestitke svim učesnicima, a pogotovo ovoj mladoj dami koja je sakupila hrabrost i uspela radi vere u Boga za krst časni zapliva i pobedi. Ona je uz džentlmenski postupak ostralih takmičar pobedila i celokupan ovaj događaj može da bude za primer mnogima,

rekao je episkop timočki Ilarion.

Gradonačelnik Boško Ničić uručio je pobednici pozlaćeni zlatni krst napravljen u manastiru Bukovo i viteški plašt.

Za Bogojavljensko plivanje prijavilo se 26 učesnika, ali ih je na startnoj liniji nakon zdravstvenog pregleda bilo pet manje. Među 21 učesnikom najmlađi je bio devetnaestogodišnji Elvis Hodžić iz Bjeljine, dok je najstariji učesnik, četrdesetosmogodišnji Predrag Vukičević iz Zaječara.

Program Bogojavljenskih svečanosti obogatio je nastup kulturno umetničkog društva „Zora“ i takmičenje u kuvanju gulaša.

Proslavljanje Bogojavljenja otpočelo je svetom liturgijom i velikim vodoosvećenjem u porti crkve Rođena Presvete Bogorodice, nakon čega se velika litija kretala od Saborne crkve do Popove plaže gde je održano plivanje za Časni krst.