Izbori će biti održani 21. juna

Parlamentarni i lokalni izbori u najvećem broju lokalnih samouprava u Srbiji biće održani 21. juna, rekao je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima.

Aleksandar Vučić je u obraćanju nakon sastanka istakao da su razmenili stavove u svemu onome što su radili u prethodnom periodu i razgovarali kako da se na najbolji način, poštujući Ustav i zakone, izađe na izbore.

“Postavljalo se pitanje da li da idemo na izbore 14. ili 21. juna, mi smo prihvatili ideju nekih političkih stranaka koje su tražile tih dodatnih pet-šest dana za izborne radnje. Tako da će izbori u Republici Srbiji biti održani 21. juna”, poručio je Vučić.

Dodao je da je na sastanku razgovarano i o ravnomernosti u predstavljanju, kao i predizbornim skupovima i rekao da će se poštovati odluke struke.

“Prilično je izvesno da u maju neće biti skupova, svakako ne većih skupova i svakako ne u zatvorenom prostoru. U junu ćemo čekati mišljenje epidemiologa i neki od nas se nadaju da će biti moguće da tada imamo skupove. Moguće da ih bude. U svakom slučaju, to neće zavisiti od nas već od nivoa epidemije”, rekao je Vučić.

Ukazao je da je u ovom trenutku problem dostupnost notara i zato će, osim notara, i opštinski overitelji overavati potpise ne samo za lokalne već i za pokrajinske i parlamentarne izbore.