Izložba Tatjane Karabašević “Život je eho” u Beogradu 24. februara

Samostalna izložba umetnice iz Majdanpeka Tatjane Karabašević biće otvorena 24. februara u “Dunavskom umetničkom izlogu” u Beogradu.

Postavka obuhvata 25 slika, različitih dimenzija, nastalih prethodnih godina. Na njima su prepoznatljivi motivi Tanjinog stvaralaštva: petlovi, cveće, svakodnevica, miševi.

Izložbu naslovljenu “Život je eho” otvoriće akademski slikar Toma Petrović.

Zašto eho? Ono što pošaljete – vratiće se; ono što daš – dobiješ; ono što vidiš u drugima – postoji u tebi; ono što posadiš – žanješ. Život je eho,

otkriva autorka za “Zaječarsku hroniku”.

Izložbeni prostor se nalazi u holu kompanije „Dunav osiguranje“, u Makedonskoj ulici broj 4 u Beogradu,a radovi će moći da se razgledaju tri nedelje.

Tatjanin kalendar je popunjen za prvu polovinu godine. Već početkom aprila očekuje je Međunarodna izložba minijatura u Bangladešu i izložba “Žene slikari” u Majdanpeku, a potom 6.maja takmičarski festival u Izmiru (slike ostaju tamošnjem muzeju) i 22. maja Festival akvarela u Urbinu u Italiji.

Jun otvara samostalna izložba u Nišu 8.juna, Workshop u Nišu, pa 11. juna Međunarodna likovna kolonija u Bugarskoj. Za kraj juna u Kući kralja Petra u Beogradu najavljena je zajednička izložba i Workshop sa umetnikom iz Bangladeša i osnivačem tamočnjeg festivala akvarela Md Kauserom Hosseinom.

U julu se vraća u rodni Majdanpek gde će prirediti zajedničku izložbu sa Sandrom Stoimenov pod nazivom “Sećanje na Urbino”.

Uz sve ove kreativne aktivnosti Tatjanu očekuje i organizacija prvog Međunarodnog festivala akvarela u Srbiji, koji je planiran za sredinu septembra. Detalje će, obećala je, otkriti prvo “Zaječarskoj hronici”.