Izvedena monodrama “Dr Feler”

Festival malih pozorišnih formi, treći po redu, nastavljen je danas u zaječarskom teatru urnebesnom komedijom „Dr Feler“ u izvođenju Dragana Bože Marjanovića, koji je i reditelj ove monodrame. Zaječarska publika smejala se do suza tokom jednočasovnog trajanja predstave, a Boža Marjanović je potvrdio tezu da je umetnost terapija za dušu .

„Dr Feler“ je još jedna duhovita monodrama o našim naravima i mentalitetu koja stiže iz pozorišne kuhinje glumca Dragana Bože Marjanovića. Kroz prizmu dr Felera, pratimo svojevrsnu vivisekciju društva na šaljiv i satiričan način. Osvrćući se na razne društvene pojave i anomalije koje otvaraju mnoga pitanja, dr Feler pokušava ne samo da jednostrano daje odgovore već i da prisutnu publiku uključuje u rešavanje problema. I sve to uz nezaobilazan i krajnje simpatičan dijalekt juga Srbije.

Zaječarska publiku pamti Božu Marjanovića po predstavama „Zakasotina“ 1 i 2, ali i po predstavi Leskovačkog pozorišta „Otac“. švedskog pisca Augusta Strindberga. Festival malih pozorišnih formi nastavlja se sutra u 12:00 sati predstavom o poznatoj srpskoj slikarki „Nadežda Petrović – autoportret u množini“ koji je po tekstu Miljane Đorđević režirala Dragana Jovanović. Cena ulaznice je 200 dinara.

U okviru 29. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“  na programu je popodne dokumentarni film o glumcu Desimiru Desku Stanojeviću „ŽIVOT JE MJUZIКL“. Početak je u 18 sati sali Centra za kulturu u Kotlujevcu, a projekcija je besplatna.

Glavni festivalski program nastavlja se večeras u 20 sati predstavom Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada „Smederevo 1941.“ Predstava je posvećena glumcima Srpskog narodnog pozorišta nastradalim u smederevskoj eksploziji 5.juna 1941.godine.

izvor i foto: zaječarsko pozorište