Jubilarni Međunarodni Koper kup održan u Boru

Na 10. Međunarodnom Кoper kupu Bor, prvo mesto zauzeo je Plivački klub „Sveti Nikola“ iz Niša, drugo Plivački klub „Napredak“ iz Кruševca a treće mesto pripalo je Plivačkom klubu „Pantarej“ iz Beograda.

Domaćin, Plivački klub „Bor“ zauzeo je osmo mesto u ukupnom plasmanu.

Na desetom Međunarodnom takmičenju u plivanju „Koper kup 2023“. održanom na zatvorenim bazenima u Sportskom centru u Boru učestvovalo je 250 plivača iz 19 klubova, od toga dva iz Bugarske i tri ekipe iz Bora. Mladi takmičari su ovoga puta pokazali da vole plivanje i da im je druženje, pre svih, nagrada i medalja.

Osim što ovakva takmičenja promovišu grad, značajna su jer ističu važnost plivanja kao bazičnog sporta za psiho fizički razvoj dece. Maksimalno smo se trudili, počev od Plivačkog kluba Bor, zatim Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković da budemo dobri domaćini i organizatori, da opravdamo poverenje koje nam je ukazano i da svih 250 takmičara ponese lepe utiske iz Bora bez obzira na rezultat, navodi Dejan Dulović, član Gradskog veća u Boru.

Podeljene su medalje za sve one koji su danas uspeli da osvoje jedno od tri mesta u trkama na 50 i 100 metara u svim disciplinama, kraul, leđno, delfin i prsno.

Svakako jedna od najtežih je miks disciplina, plivanje na 200 metara u kojoj su se oprobali samo oni stariji iskusni plivači. Ono što je najzanimljivije za sve plivače je štafeta, nijedno takmičenje ne bi moglo da se organizuje a da se deca ne oprobaju u grupnom plivanju koje im je najdraže, napominju organizatori.

Organizator manifestacije je Plivački klub Bor, pokrovitelj Grad Bor, a miting je u zvaničnom kalendaru Plivačkog saveza Srbije.

foto: fb Grad Bor