Jubilej i slava Specijalne bolnice Gamzigrad

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ obeležila je slavu Vavedenje Presvete Bogorodice i proslavila jubilej – 40 godina rada.

Govoreći o radu ustanove, direktor dr Rade Kostić se osvrnuo na novine uvedene ranijih godina i najavio planove daljeg razvoja, među kojima centralno mesto zauzima izgradnja otvorenog kupališta.

Kako je najavljeno, bazen će biti površine 220 kvadrata i imaće dve staze od 25 metara, izgradnju će podržati lokalna samouprava i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije, a otvaranje se očekuje na leto.

Radujem se otvorenom bazenu sa prirodno-lekovitom vodom visoke temperature, gde će svi zainteresovani moći da se kupaju i u zimskom periodu, tako da će to biti jedinstven sadržaj, i turistički, i medicinski, koji će značiti mnogo za istočnu Srbiju, za grad Zaječar i za same pacijente, goste, bilo da su ovde da se leče ili odmaraju,

kazala je na svečanosti Nata Ćirić iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije i podsetila da zdravstevni turizam belei konstantan rast, a da banje u Srbiji imaju povećanje broja noćenja za 30 odsto.

Novost je i otvaranje kutka za vernike, male kapelice, u okviru bolnice.

Proslavi dana i slave Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Gamzigrad” prisustvovale su brojne zvanice iz javnog života grada, a svečanost su spleton narodnih igara upotpunili članovi Gradskog folklora.

foto: Glas Zaječara