Jubilej Medicinske škole: Vežba spasavanja povređenih u saobraćaju

Medicinska škola u Zaječaru navršava 75 godina postojanja. U okviru jubileje predviđene su razičite aktivnosti, a jedna od njih je združena javno-pokazna vežba tehničke intervencije u saobraćaju u kojoj su učestvovali pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Zaječar, Crvenog krsta i Medicinske škole.

Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju građana, posebno dece, koja su pažljivo pratila vežbu.

„Ovu su naši čuvari humanosti, obrazovanja, stručnosti i zdravstvene svesti. Naša ekipa je, zajedno sa Vatrogasnom brigadom i Crvenim krstom, koji je predstavljala ekipa „petlića“ (drugi razred Osnovne škole „Ljuba Nešić“), pripremila pokaznu vežbu kako bi pokazali kako se zbrinjavanju neke od povreda, opekotina, krvarenja, prelomi i besvesna stanja sa i bez povrede kičmenog stuba. Cilj nam je bio da pokažemo da u tim situacijama moramo biti svi trezveni i hrabri kako bi pomogli svakom kome je pomoć potrebna“, kazala je doktorka Merlina Miljković, nastavnica u zaječarskoj Medicinskoj školi.

Medicinska škola, ovih dana, posebno ima čime da se pohvali. Na Republičkom takmičenju u prvoj pomoći, koje je prošle nedelje održano u Beogradu, upravo je Ekipa realističkog prikaza povreda Medicinske škole osvojila PRVO mesto, dok je Ekipa prve pomoći osvojila visoko deseto.

Današnjem događaju, prethodile su aktivnosti „Pitajte nastavnika“ i odbojkaški turnir, koji je protekao u odličnom raspoloženju i odličnoj organizaciji. Završen je pobedom ekipa gimnazijskih omladinaca i omladinki. Medicinska škola je u obe kategorije zauzela drugo mesto, dok je Tehnička škola u obe kategorije, zauzela treće mesto.

Program obeležavanja jubileja nastavlja se tribinom sa bivšim učenicima škole i susretom sa penzionerima Medicinske škole, a biće organizovan i kviz „Fame The Game“.

foto: MUP