Jubilej Regionalne privredne komore Zaječar

Na svečanoj sednici Parlamenta privrednika kojom je obeleženo šest decenija postojanja i rada, Regionalna privredna komora regiona Zaječar i Bor dodelila je priznanja i jubilarne nagrade za 2022. godinu. Jubilarne nagrade dobilo je deset istaknutih privrednika u Timočkoj krajini iz Knjaževca, Negotina, Boljevca, Bora, Sokobanje, Majdanpeka.

Regionalnim poslovnim liderom proglašen je Dejan Janković iz preduzeća „Tel-kabl“ u Zvezdanu, a načelnik Borskog okruga Vladimir Stanković jedan je od dobitnika zahvalnice za izuzetnu saradnju sa Regionalnom privrednom komorom Zaječar.

Organizovana je svečana sednica Parlamenta privrednika na kojoj su, pored ostalog, dodeljena priznanja i jubilarne nagrade za 2022. godinu.

Jubilarne nagrade za 20 godina uspešnog poslovanja uručene su knjaževačkom preduzeću „S.C.S. Plus“ i firmi „Spajić“ u Negotinu.

Kompanije „Soko-M“ iz Vrbovca i „Vrina komerc“ iz Boljevca dobile su nagradu za 30 godina rada, a borski Institut za rudarstvo i metalurgiju za 60 godina postojanja i rada.

Nagradu za poseban doprinos razvoju privrede regiona u oblasti poljoprivrede dobilo je preduzeće „Adonis“ u Sokobanji, dok je preduzeću za proizvodnju bakarnog praha „Pometon“ uručena nagrada za doprinos razvoju u oblasti industrije.

Regionalna privredna komora je za usluge nagradila firmu „Central – H“ u Debelom Lugu iz Majdanpečke opštine.

Za regionalnog poslovnog lidera proglašen je Dejan Janković iz preduzeća „Tel-kabl“ u Zvezdanu, a načelnik Borskog okruga Vladimir Stanković jedan je od dobitnika zahvalnice za izuzetnu saradnju sa Regionalnom privrednom komorom Zaječar.

Među dobitnicima je i Srbija Ziđin Koper, kojoj je priznanje uručeno za očuvanje kontinuiteta i tradicije rudarenja u Boru duge 120 godina.

Ziđin Majning Grupa je pre četiri godine preuzela upravljanje nad nekadašnjim Rudarsko-topioničarskim basenom Bor i na taj način održala kontinuitet rudarenja, koji na ovim prostorima traje punih 120 godina. Kompanija Srbija Ziđin Koper, međutim, nije samo zadržala kontinuitet rudarske industrije, ona je za ove četiri godine znatno unapredila i modernizovala ovu privrednu delatnost. rekao je zamenik generalnog direktora Zou Gang.

U Srbija Ziđin Koper, dodao je Zou Gang, danas radi 6.160 radnika. Od tog broja, 97 odsto zaposlenih su državljani Srbije, odnosno lokalno stanovništvo. Prosečna neto mesečna zarada zaposlenih je preko 110.000 dinara i veća je od aktuelnog republičkog proseka za 50,14 odsto.

Na ovoj svečanosti Regionalne privredne komore listu „Kolektiv“ čiji je izdavač Srbija Ziđin Koper, dodeljeno je specijalno priznanje Privredne komore Srbije za 75 godina postojanja.

izvor: Danas.rs, foto: Opština Sokobanja