Kamernom teatru 55 uručena nagrada za najbolju predstavu 28. Zoranovih dana

Ansamblu „Kamernog teatra 55“ u Sarajevu uručena je nagrada za predstavu „Sjećaš li se Doli Bel“, koja je glasovima publike proglašena za najbolju na 28. Festivalu „Dani Zorana Radmilovića“.

Nagradu je najmlađem članu ansambla Sinu Kurtu uručio Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Na festivalu Zoranu u čast, pozorišnu magiju na scenu donelo je 12 sjajnih glumaca koji su publiku uspešno vodili od smeha do uzdaha, prikazujući i realnu i humorističku sliku Sarajeva šezdesetih godina prošlog veka. Nagrada za glumca večeri pripala je Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Mahmuta Zolja, a ispostavilo se da se ova predstava najviše dopala publici “Zoranovih dana”.

Zanimljivo je da je Emir Hadžihafizbegović dan za danom osvojio dve velike teatarske nagrade, jednu u Hrvatskoj, a drugu u Srbiji, i to Grand Prix za najboljeg glumca na prestižnom teatarskom festivalu „Dani Gavelle“ u Zagrebu, te nagradu za glumca večeri na festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru. Ove dve velike nagrade dokaz su Emirove brilijantne glume Mahmuta Zolja.

Podsetimo, Hadžihafizbegović je već osvajao nagradu za najboljeg glumca u Zaječaru 2010. godine za ulogu Zeke u predstavi „Žaba“.

Inače, predstava “Sjećaš li se Doli Bel” premijerno je izvedena u martu u Sarajevu i od tada je igrana širom regiona.

foto: zaječarsko pozorište/Tatjan Galić Zetović