Kladovo: Deda Mraz putuje i bibliobusom

Deda Mraz koji voli da čita uveliko obilazi mališane u seoskim naseljima kladovske opštine u biblioteci na točkovima. Tradicionalni Novogodišnji karavan bibliobusa u organizaciji Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo i ovog decembra donosi nove knjige i slatka iznenađenja za najmlađe korisnike biblioteke.

Pokretna biblioteka duže od decenije obilazi seoska naseljja kladovske opštine: Tekiju, Novi Sip, Davidovac, Kostol, Veliku Vrbicu, Malu Vrbicu, Rtkovo, Korbovo, Vajugu, Milutinovac, Brzu Palanku i Podvršku.

Cilj je da se sredinama, kojima je gradska biblioteka udaljena, približe pisana dela, a višegodišnji trud urodio je plodom, jer pokretna biblioteka okuplja oko 500 korisnika, pretežno školske dece, u 12 naselja, saznajemo u ovoj ustanovi kulture.

Uspeli smo da stignemo do udaljenih korisnika širom opštine Kladovo kod kojih je razvijena kultura čitanja i navika u druženju sa knjigama i novim saznanjima. Nova, divna i neprocenjiva iskustva u radu sa decom na terenu unela su novinu u radu naše biblioteke i razbile barijere između seoskih i gradske sredine. Našim korisnicima u udaljenim naseljima često priređujemo lepa iznenađenja kao što su radionice, izložbe, maskenbali, nagradni konkursi, druženja, pa je tako i u periodu predstojećeg novogodišnjeg praznika, kažu u Biblioteci.

Deda Mraz u bibliobusu sa novim knjigama i slatkišima već je obišao škole u Kostolu, Rtkovu, Milutinovcu, Vajugi, Korbovu, Davidovcu, Novom Sipu i Tekiji. Ove poslednje decembarske nedelje u 2022. godini pokretna biblioteka sa Deda Mrazom stiže u Veliku i Malu Vrbicu, Podvršku i Brzu Palanku.

preuzeto: danas.rs, foto: fb Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo