Kladovska biblioteka predstavljaju Srbiju na Festivalu bibliobusa u Sloveniji

Putujući bibliotekari iz Kladova, predstavljaju Srbiju na 21. stručnoj konferenciji putujućih biblioteka i festivalu bibliobusa koji će se održati 13. i 14. maja u Murskoj Soboti i Beltincima u Sloveniji.

Manifestaciju organizuju Sekcija za putujuće biblioteke pri Zajednici bibliotekarskog društva Slovenije (ZBDS) i Regionalna i studijska biblioteka Murska Sobota.

Tema stručnog savetovanja je “Rad sa osetljivim grupama”.

Međunarodnu konferenciju putujućih bibliotekara ima čast da svojim stručnim izlaganjem otvori Žaklina Nikolić, predsednica Sekcije pokretnih biblioteka u Srbiji, sa decenijskim iskustvom u radu bibliobusa u Kladovu.

Ostali izlagači, putujući biblitotekari su iz

– Finske / Graska biblioteka Turku;

– Hrvatske / “Gradska biblioteka i čitaonica” Virovitica i Biblioteka i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica;

– Mađarske / Bibliteka Csorba Giozo Konivtar Pečuj;

– Francuske /  “Bevko”;

– Slovenije / Biblioteka “Ivan Potrč” Ptuj / “Gradska biblioteka” Ljubljana / “Centralna biblioteka Srečka Vilhara” Koper / Gradska Knjižnica Maribor.

Festivali bibliobusa u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, ali i u drugim evrospkih državama,  nastoje da popularišu i šire svest o značaju i ulozi putujućih biblioteka u savremenom društvu. Stručni skup biblitotekara je prilika da se upoznaju načini rada i razmene iskustva i doprinosi stručnom usavršavanju bibliotečkog osoblja, u pokretnim bibliotekama.

foto: kladovska biblioteka