Knjaževac: Opština donirala Tehničkoj školi 15 računara

Opština Knjaževac donirala je Tehničkoj školi 15 kompjutera za opremanje računarskog kabineta. Vreme u kojem živimo diktira kuda obrazovanje treba da se kreće, tako da je ova donacija samo nastavak akcije opremanja i uređenja knjaževačkih škola.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić i njegov zamenik Branislav Josifović posetili su ovu obrazovnu ustanovu kako bi uručili vrednu donaciju.

“Cilj nam je da sve knjaževačke škole pružaju kvalitetne uslove za obrazovanje naših đaka, kao što to imaju ne samo u većim gradovima u Srbiji, već i u nekim, uslovno rečeno, razvijenim zemljama bilo gde u Evropi. Ono što ćemo nastaviti da radimo, to je formiranje nastavnog trening centra, za razne vidove prekvalifikacija, dokvalifikacija i svega onoga što će osposobiti za zapošljavanje knjaževačke srednjoškolce i one starije“, kazao je, prilikom posete Tehničkoj školi, predsednik opštine Milan Đokić.

Ova donacija je posebno važna kako bi učenici, u uslovima kada su časovi skraćeni na 30 minuta, mogli efikasnije da prate nastavu jer su svi kompjuteri sa istim operativnim sistemom.

“Učenici svih obrazovnih profila naše škole koriste račnare. Đaci provedu i do 150 sati nedeljno u kabinetu informatike uz kompjutere, a ovi računari će svakako poboljšati kvalitet njihove digitalne pismenosti”, kazala je direktorka Tehničke škole u Knjaževcu Ljiljana Žikić.

Opština Knjaževac nastaviće da ulaže u obrazovni sistem, u nove tehnologije i uključiti sve relevantne strane da zajedno prepoznaju koje su to veštine potrebne budućim generacijama. Lokalna vlast svesna da nova ekonomija zahteva generacije koje će biti kreativne, fleksibilne i sposobne ne samo da koriste tehnologiju, već i da stvaraju nove sadržaje i rešenja, te će u tom pravcu nastaviti svoju politiku u oblasti obrazovanja.