Knjaževac: Sporazum o radnom angažovanju pripadnika romske nacionalnosti

Predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije i Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog potpisali su  sporazum o saradnji sa direktorom Centra za socijalni rad „Dr Mihajlo Stupar“ Aleksandrom Stojanovićem.

Cilj ovog sporazuma jeste stvaranje uslova za radno angažovanje pripadnika romske nacionalne manjine, u trajanju od jedne godine. Nacionalna akademija za javnu upravu organizovala je program stručnog osposobljavanja Roma za 2021. godinu, a sve u cilju unapređenja položaja Roma i Romkinja i njihovog većeg učešća u javnom i političkom životu.

Inicijativom opštine Кnjaževac angažovano je jedno lice romske nacionalne maninje, dok pomenuti program broji angažovanost 41 lica koje će na dalje obavljati konsultacije sa javnim ustanovama, organima državne samouprave i drugima radi radnog angažovanja.

Svečanom potpisivanju sporazuma prisustvovali su i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, predstavnica Gradske uprave Кragujevca Gordana ‭Damnjanović i predstavnik Centra ‭za‭ ‬socijalni‭ ‬rad u ‭Кnjaževcu‭ ‬Aleksandar‭ ‬Stojanović.

foto: MDULS