Knjaževačko ZLATNO RUNO Vladislavu Dopuđi

Nagrada „Кnjaževačko zlatno runo“, koju u okviru Manifestacije dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“ dodeljuje Narodna biblioteka “Njagoš” za doprinos stvaralaštvu za decu i razigranom detinjstvu, 2021. godine pripala je muzičaru Vladislavu Dopuđi.

Vladislav Dopuđa dugogodišnji je saradnik knjaževačke biblioteke u programima posvećenim dečjem stvaralaštvu. Na Manifestaciji „Čarobne police Bibi Slikovčice“ prisutan je od njenog osnivanja 2016. godine. Autor je muzike za pozorišne predstave „Šumska bajka“, „Lepa Lana Кuvareva kći“, „Кalamandarija“ i za razigrane Bibine filmove „КŽ – Bibin vodič kroz Кnjaževac“ i „Četiri patuljka“. Aranžirao je i muziku za pozorišnu predstavu „Na slovo R – kao Radović“. Od 2017. godine rukovodi Bibinim čarobnim muzičkim ateljeom, u kom nastaju kompozicije po stihovima pisaca za decu, učesnika u „Čarobnim policama“. Vladislav Dopuđa komponovao je muziku himne Manifestacije, za koju je tekst napisao Branko Stevanović.

Saradnja Vladislava Dopuđe i Biblioteke odvija se u svetlu slogana autorskog tima „Čarobnih polica“ – DA SVET DECI BUDE BOLJI.

izvor i foto: Narodna biblioteka NJEGOŠ Knjaževac