Knjaževčanin Miloš Milojević novi trener Crvene zvezde

Jedan od najtalentovanijih srpskih trenera i rođeni Knjaževčanin, Miloš Milojević novi je šef stručnog štaba Crvene zvezde, piše Glassporta.rs.

Bivši asistent Dejana Stankovića, sa kojim je na klupi Crvene zvezde proveo skoro dve godine, Milojević u redove prvaka Srbije dolazi posle zapaženih rezultata u Hamarbiju, sa kojim je osvojio peto mesto i stao na korak od plasmana u Ligu konferencije. To ga je preporučilo šampionu Švedske Malmeu, gde je uspeo da osvoji kup, a sada stiže na klupu crveno-belih koji su uzdrmani nakon neuspeha protiv Makabija.

Izostao je plasman u Ligu šampiona, osigurana je Liga Evrope, pa je došlo do rastanka baš kao i u Milojevićevom slučaju, koji je otišao sa klupe Šveđana posle ispadanja iz kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje.

Knjaževčanin je trenersku karijeru gradio mahom u Skandinaviji, a sjajne rezultate pre Hamarbija i Malmea imao je u Mjalbiju, koga je od treće lige doveo do elitnog ranga švedskog fudbala. Pre nego što se afirmisao u najvećoj zemlji na severu Evrope, Milojević je trenerskim pozivom počeo da se bavi na Farskim Ostrvima i Islandu, gde je bio trener Vikingura i Brejdablika.

Od Knjaževca i Timočke krajine, preko vrha švedskog fudbala do Crvene zvezde, neverovatan fudbalski put 40-godišnjeg srpskog stručnjaka, koji nastavlja da ispisuje nove stranice svoje sada već respektabilne karijere.

Debi na klupi srpskog šampiona Milojević će imati protiv Javora u subotu 27. avgusta, a poslednjeg dana u mesecu čeka ga i večiti derbi na stadionu Partizana.

Izvor: Glassporta.rs, foto  foto: fb FK Crvena zvezda