Koncert četvrtkom: Andrej Cincarević

Mladi pijanista i kompozitor iz Niša Andrej Cincarević nastupiće večeras u zakečarskoj muzičkoj školi u okviru programa “Koncert četvrtkom”.

Gost koncerta je sopran Marijana Radosavljević.

Na programu su dela Baha, Betovena, Rahmanjinova i Varlamova.

Početak koncerta je u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Andrej Cincarević (Niš, 1993.) se od najranijeg detinjstva bavi muzikom i aktivno je pevao u dečijem horu ,,Branko”. Svoj prvi solistički pevački nastup imao je sa nepune četiri godine.

Nižu i srednju muzičku školu završio je u Nišu, odsek klavir u klasi profesorke Mirjane Mladenović.

Završio je osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Maje Rajković. Godine 2016. imao je premijerni koncert sa Niškim simfonijskim orkestrom.

Dobitnik je mnogih nagrada od kojih su najznačajnije III nagrada na festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici, II nagrada na drugom internacionalnom muzičkom takmičenju Slobomir u Bijeljini, II nagrada na Međunarodnom festivalu mladih pijanista u Šapcu i I nagrada na međunarodnom pijanističkom takmičenju Banjalučki bijenale 2012. godine.

Autor je nekoliko desetina aranžmana kao i kompozicije ,,Carica tišine, Heruvimska pesma ”. Njegove kompozicije izvođene su u različitim salama a najznačajnije su Svetosavski dom u Nišu, I. M. Kolarac, konzervatorijum F. Šopen, konzervatorijum Čajkovski, Belgorodska filharmonija i druge.

foto: Italijanski institut