Koncert godine: Nastup Nikole Vranjkovića na Romulijani

Asocijacija “Neki rok” proglasila je nastup Nikola Vranjkovic na Feliks Romulijani za koncert godine u 2022. godini.
Uprkos kišovitom vremenu, pozitivna energijan i dobar zvuk su učinili da doživljaj u zidinama rimske carske palate bude nezaboravan.

Nagradu je uručio Predrag Mitrović, muzičar i doktor, koosnivač asocijacije “Neki rok”: “Gde god smo se pojavili a pitaju nas šta svirate kažemo rok, rokenrol, svejedno, oni kažu evo ih ovi sviraju neki rok. Onda smo rešili da napravimo udruženje koje ćemo tako nazvati, koje neće biti agresivno, zato mnogi nisu čuli za nas, ali naša suština je da što duže radimo andergraund i podržavamo ljude, pojedince i projekte tamo gde stanu. Drago mi je da 21 godinu to funkcioniše.”
Nikola Vranjković: “Ja bih mogao da vam pričam kako je tekao taj koncert, do koga možda ne bi ni došlo, mi smo se odlučili da ga održimo deset minuta pre, ceo dan smo imali kišu i jako loše vreme. Zahvalio bih se najviše Vujadinu Miloševiću i Lilićima iz Niša koji su nas podržali sa razglasom i u nenormalnim uslovima uspeli da urade sve ono što smo mi zahtevali da bi taj koncert u tom ambijentu bio jednom u životu. Mislim da smo u tome uspeli i zato mi je ova nagrada posebno draga.”
foto: Radoslav Milovanović

Osim za koncert godine, “Neki rok” je uručio priznanja i za:
🎤Pesmu godine Ana Konstrakta Đurić
🎬Spot godine grupi Artan Lili
🎼Album godine Marčelu
📖Knjigu godine Dušku Antoniću
⭐️Ukupan doprinos rokenrol kulturi legendarnom Vladimir Jankovic Dzet

Asocijacija “Neki rok” se još od 2001. godine kada je nastala, bavi očuvanjem i promocijom rokenrola, kulture, umetnosti i sporta.

Za 21 godinu postojanja aktivno su pratili domaću rok scenu koja stvara autorsku muziku, bili su podrška u razvoju mladih muzičara i demo bendova, promovisali su kulturu ponašanja i scenskog nastupa kao i sve pojedinačne uspehe koji su doveli do unapređenja domaće kulturne scene. Članovi asocijacije su i u 2022. godini nagradili one koji istrajavaju u rok stvaralaštvu na maternjem jeziku pažljivo prateći muzičku scenu tokom cele godine.

foto: Za media i Radoslav Milovanović