Konkurs “Komšije u akciji: Heroji Zaječara”

Zaječarska inicijativa raspisala je konkurs “Komšije u akciji: Heroji Zaječara”.

Ideja iza ove akcije, u koju inače čvrsto verujemo, jeste da kvalitet života u našem gradu, pre svega od nas samih zavisi, a ukoliko se otrgnemo apatije, udružimo i angažujemo – možemo da budemo heroji svojih ulica, sokaka, naselja i konačno – celokupnog grada. I to je poenta programa Heroji Zaječara. Za sredstva mogu da konkurišu samo komšike i komšije – važno je da ih je više od 10 i da dolaze iz istog naselja. Nije potrebno da imaju bilo kakvo registrovano udruženje,

poručuju iz Zaječarske inicijative.

Jedini uslov jeste da projekat uključuje direktno angažovanje komšija, a ne da se svodi isključivo na kupovinu robe ili nabavku usluga. Kroz program se ne podržava investiciono održavanje zgrada. Ukoliko projekat bude odobren i ukoliko podrazumeva bilo kakve intervencije u javnom prostoru, on mora da bude u skladu sa važećim urbanističkim planovima grada. Takođe, sredstvima iz budžeta se ne mogu plaćati honorari i alkohol.
Pri odlučivanju, prednost će imati projekti koji donose korist celom naselju.

Poslednji rok za prijavu u okviru programa “Komšije u akciji: Heroji Zaječara” je 4. septembar.

Zaječarska inicijativa je u prethodnih 12 godina podržala preko 170 projekata grupa građana i organizacija iz Timočke Krajine u ukupnom iznosu od 250.000 dolara.