Koraci u svetu mode Majdanpečanke Anđele Petrović

Anđela Petrović, najmlađa članica Udruženja umetnika Majdanpek, studentkinja druge godine Modnog dizajna na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, predstavila je svoju kolekciju u finalu takmičenja Fashion Talent Designers Competition, koje je održano u okviru Serbia Fashion Week.

Ovo mi nije prvo takmičenje, ali je bilo jedno od najzahtevnijih i sveobuhvatnijih koje mi je omogućilo da prvi put predstavim svoje modele na modnoj pisti. Takmičenjem sam uspela da obogatim svoj portfolio i otvorim mnogobrojna vrata za razvijanje dalje karijere u modnoj industriji, i na tome sam jako zahvalna,

istakla je Anđela nakon takmičenja u Novom Sadu, koje je okupilo kreatore iz celog sveta i mlade modne dizajnere.

Anđeline kreacije bile su sastavni deo i revije diplomaca i studenata Modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan na 46. Beogradskoj nedelji mode i Perwoll Fashion Week-u.

Ova mlada umetnica, osim dizajnom, bavi se slikanjem i fotografijom. Učestvovala je na brojnim izložbama i kolonijama sa Udruženjem umetnika Majdanpek, čiji je član od 2013. godine.

Kao srednjoškolka, osvojila je prvo mesto na takmičenju u slikanju na Domijadi i drugo mesto na republičkom takmičenju u slikanju.

Anđela je izuzetno talentovana, vredna i uporna, i izuzetno smo ponosni na njene uspehe. Najmlađi je član našeg udruženja a zbog pripreme revije i takmičenja, njena prva samostalna izložba u Majdanpeku je odložena, ali se nadamo da će se uskoro naći pred majdanpečkom publikom. Biće to prilika da se sugrađani upoznaju sa njenim raskošnim talentom,

kažu u Udruženju umetnika Majdanpek za Zaječarsku hroniku.

Anđela je u međuvremenu završila Akademiju za estetiku i kozmetologiju Purity u Beogradu, pa se u slobodno vreme bavi i šminkanjem i izradom tetovaža.

foto: Serbia Fashion Week / Svetlana Braun