Kraj nastave na daljinu, sledi pripremna nastava za osmake

Nastava na daljinu za učenike osnovnih i srednjih škola završava se danas.

Od 3. do 15. juna na kanalu RTS 3, u periodu od 13,15 do 16 sati biće emitovana pripremna nastava na daljinu za učenike osmog razreda.

Učenici, osmog razreda polažu probni završni ispit u školi 2. juna. U ponedeljak, 1. juna mali maturanti dobiće testove iz srpskog/maternjeg jezika i kombinovani test u školi i rešavaju ih kod kuće, a 2. juna donose te testove u školu, dok u školi rešavaju test iz matematike.

Ministar Mladen Šarčević i zaposleni u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja se na kraju nastavnog dela školske 2019/20. godine zahvaljuju svim učesnicima obrazovnog procesa koji su omogućili sprovođenje nastave u vanrednim okolnostima, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ministarstva.

Najmlađi učenici su pored korišćenja digitalnih platformi za učenje i digitalnih načina komunikacije, u najvećem broju (95%) pratili nastavu koja je emitovana preko televizijskih kanala, a učenici starijih razreda i srednjoškolci su čak 99,4% učestvovali u interaktivnijim oblicima nastave zahvaljujući besplatnim digitalnim platformama koje su stavljene na raspolaganje školama, saopštilo je ministarstvo.

foto: Tanjug