Kreativna radionica Suzane Perić u “Oblutku”

U okviru projekta pod nazivom “Deca pomažu deci”, koji sprovodi modni atelje Suzane Perić, danas je u Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“, organizovana kreativna radionica.

Koliko je projekat značajan i koliko je opravdao svoj cilj, pokazuje i slika koja je iz Zaječara, danas poslata širom sveta. Osmeh, igra, radost, druženje, međusobna ljubav i širenje pozitivne energije na društvenim mrežama…prema svemu sudeći, cilj je uspešno postignut.

Cilj je da se što više širi svest o različitostima koje ne treba da zaobiđemo, da prenesemo novim generacijama svest o tome da se svi druže, da ne vidimo te različitosti, jer svi imamo ogromno srce, samo treba da se probije. Deca reaguju super, ta energija i ljubav koja se među nama rodi ostaje zauvek. Imamo dosta dece koje smo promovisali, koja imaju dosta talenata, od pevača do devojke koja pleše hip-hop za koju su mislili da neće preživeti, a ona je danas prvakinja u hip hopu. Dosta dece se promoviše i izbori za svoja prava, kroz ove kreativne radionice. Moje atelje je pokrenulo sve to pre 2,5 godine i od tada obilazimo škole, bolnice, ustanove, sa ciljem da se družimo sa decom, širimo pozitivnu energiju. Sve su to radionice u kojima pravimo ramove, slike, kape, raznorazne predmete,

istakla je Suzana Perić.

Kreativna radionica predstavlja savršenu uvertiru za Dečju nedelju, čije obeležavanje počinje ovih dana.

Cilj ovakvih aktivnosti je podizanje društvene svesti, nivoa funkcionalnosti kvaliteta života osoba sa invaliditetom ali i senzibilizacija javnosti za potrebe ove populacije. Kroz kreativan rad, deca razvijaju svoje motoričke sposobnosti, organizacione, ali i kreativne,

rekla je Ane Petković, direktorke Ustanove „Oblutak“.

Projekat „Deca pomažu deci“ koji modni atelje „Suzana Perić“ sprovodi u mnogim gradovima Srbije, realizuje se u saradnji sa Udruženjem građana Centar za aktivizam u Beogradu.

izvor: Radio Magnum