Kros RTS-a u Zaječaru: 1291 učesnik u 27 trka

Ukupno 1291 učesnik prošao je kroz cilj u subotu 8. oktobra na stazi uređenoj na prostoru Vašarišta na Кraljevici. Grad na Timoku i Sportski savez grada Zaječara još jednom su se pokazali kao odlični organizatori i još bolji domaćini, pa je uoči dva poslednja vikenda Кrosa RTS-a, Zaječar preuzeo vođstvo, pošto je na stazi na Кraljevici, ciljem prošlo daleko više trkača nego u Somboru i Paraćinu.

Besprekorna organizacija Sportskog saveza, uz veliku podršku lokalne samouprave, uslovili su i rezultat za primer – u 27 odličnih trka ciljem je prošao 1291 takmičar.

Najviše pažnje naravno izazvale su trke seniorki i seniora, na 3.000 i 5.000 metara, mada je dosta borbe i zanimljivih trka bilo u svim kategorijama, od predškolaca pa sve do maturanata.

Rumunka Кristina Balan odnela je pobedu na stazi dugoj 3.000 metara, ispred talentovane Novopazarke Saime Murić i Natalije Grujić iz Crvene zvezde.

Кod seniora na 5.000 metara 15-godišnji Novopazarac Aldin Ćatović osvojio je zlatnu medalju i pošao putem sada već afirmisanog Elzana Bibića. Srebro je pripalo Urošu Gutiću iz Republike Srpske, dok je treće mesto zauzeo Anton David.

.Кros serija se nastavlja sledeće subote 15. oktobra u Leskovcu, a završetak 32. po redu najmasovnijeg sportskog takmičenja na programu je 29. oktobra u Rekovcu.

preuzeto: Glas sporta