Krug dobote: Snežana u rekonstruisanom domu

Teška životna priča Snežane Stojanović, koja je četvrt veka pomagala ljudima koji su kao i ona oboleli od distrofije, ujedinila je humane Zaječarce i više udruženja koji su zajedničkim snagama prikupili sredstva za renoviranje i opremanje njenog skromnog doma.

Snežanu život nije štedeo. Na tešku distrofiju sa kojom se bori, nadovezale su se porodične tragedije, a potom i urušavanje krova na skromnoj kući u kojoj je živela. Ženi koja je decenijama pomagala drugima, bila je potrebna pomoć. Njena dobrota ujedinila je sugrađane i nakon dvomesečne akcije, Snežana ima pristojne uslove za život.

Malo sam potonila, ostala sam bez oca i majke, a potom se pod naletom jake kiše urušio krov i karatavan, sve je bilo uništeno, i nameštaj i garderoba. Ni ja, ni brat nismo imali novca da obavimo rekonstrukciju. Zahvaljujući divnim ljudima sada imam krov nad glavom i u svojoj 55. godini prvi put imam svoju sobu, kaže Snežana.

Crveni krst, Fondacija Iskorak, Organizacija Dobri ljudi, Mala učionica i Eparhija timočka osmislili su akciju oslikavanja šolja, koje su potom prodate na humanitarnoj aukciji.

Nabavljen je građevinski materijal i počeli radovi na uređenju kuće. Trebalo je promeniti krov, sanirati zidove, zameniti stolariju i pod, kupiti nameštaj.

Pomogao je koliko ko mogao, pa je Snežana dobila renoviran dom a uskoro stiže i računar kako bi mogla da nastavi da radi i pomaže drugima.

Snežana je zahvalna sugrađanima na pomoći i kaže da je mnogo teže primati nego davati i zato će nastaviti da širi krug dobrote.