Krvavi pir dečaka ubice u školi u Beogradu

Učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu pucao je jutros iz pištolja na obezbeđenje škole, nastavnicu i učenike. Ubijeno je osam učenika i radnik obezbeđenja, saopštio je MUP.

Šestoro dece i nastavnica su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je da je К. К. (2009) prema do sad prikupljenim informacijama mesec dana planirao zločin koji je danas počinio u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, da je imao plan škole na kojem je utvrdio prioritetne mete i na koji način da uđe u odeljenja, kao i spisak dece koje je planirao da ubije.

„Sam je radio plan skice ulaza i izlaza iz škole, a koja je nađena na njegovom radnom stolu i kako je sam rekao odredio je prioritetne mete. Skica malo izgleda kao iz neke igrice ili horor filma, što ukazuje da je detaljno po razredima škole, planirao kako da uđe u koju učionicu i kako da koje dete likvidira i po kojem broju”, rekao je Milić i dodao da motiv osumnjičenog još nije utvrđen.

Načelnik beogradske policije je istakao da je na licu mesta pronađeno oružje kojim je izvršeno krivično delo i da je maloletnik К.К. oružje uzeo iz stana svog oca.

Milić je na konferenciji za novinare istakao da je za 25 godina, koliko radi u MUP-u bio na hiljade uviđaja, ali da je ovo u srpskom društvu nezapamćen zločin i da je pitanje za celo društvo šta treba da unapredimo i preduzmemo.

Napadač K. K. (2009) po zakonu ne može krivičnopravno da odgovara za zločin i biće prebačen na Kliniku za neuropsihijatriju. Privedeni su njegovi roditelji.

Vlada Srbije donela je odluku da 5, 6. i 7. maj budu dani žalosti u Srbiji.

foto: MUP Srbije