Lepote Sokobanje predstavljene na Svetskoj izložbi EXPO 2020

Na poziv Privredne komore Srbije i po izboru Turističke organizacije Srbije, predstavnici Turističke organizacije Sokobanja zajedno sa predstavnicima još nekoliko ključnih turističkih destinacija naše zemlje, bili su prisutni na najvećoj Svetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai gde su predstavili turističke potencijale Srbije.

Ovo je veoma značajna izložba sa više aspekata a pre svega zbog kontakata koje smo ostvarili. Mi smo se osvrnuli na potencijalne investitore iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ali i iz ostalih zemalja. Moram da kažem da je paviljon Republike Srbije koji je inače bio na savršenoj lokaciji, bio izuzetno organizovan kao i da smo imali odličnu prezentaciju jer smo imali savršene uslove za predstavljanje, zahvaljujući domaćinima izložbe. Ne samo da smo predstavili našu i istoriju Evrope i promovisali i prezentovali turističku ponudu Srbije, već smo imali te mogućnosti da ostvarimo značajne kontakte i imamo sastanke sa predstavnicima svih zemalja , rekao je za portal Sokopres Ljubinko Milenković, direktor Turističke Organizacije Sokobanja.

Ova najznačajnija svetska manifestacija počela je 1. oktobra prošle godine i trajaće do 31. marta. Republika Srbija se predstavlja temom „Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost”. Kroz više od 150 različitih manifestacija, Srbija je predstavila različite privredne sektore, naučne sadržaje, tehnološke inovacije, kreativne industrije i turističku ponudu. U okviru nedelje turizma „Turizam i putovanje” svoje turističke potencijale predstavila je i Sokobanja.

izvor: Sokopres, foto: fb