“Mačak u čizmama” premijerno na otvaranju Međunarodnog pozorišnog festivala “ZajeČAR”

Premijerom predstave za decu “Mačak u čizmama” zaječarskog glumačkog ansambla u Zaječaru u četvrtak počinje jubilarni 10. Međunarodni pozorišni festival “ZajeČAR”.

Uloge tumače Irena Stanković, Branislav Mijatović, Predrag Grbić, Vujadin Milošević, Sanja Nedeljković, Gabrijel Bećarević, Miloš Tanasković i Viktorija Arsić.

Tekst i režiju potpisuje Spasoje Ž. Milovanović, dok je kostime osmislila Snežana Kovačević.

Scenografiju su uradili Mirko Stokić i Spasoje Ž. Milovanović, a muziku Bata Zdravković.

U petak 19. aprila nastupiće ansambl Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca sa predstavom „Crvenkapica“ i Pozorište lutaka Niš sa predstavom „Legenda o mesečevoj princezi“.

„Teatar de la Masju“ iz Nice u Francuskoj izvešće u subotu „Skriptograf“, a glumci Knjaževsko-srpskog teatra „Joakim Vujić“ iz Kragujevca nastupiće sa predstavom „Ko nema u vugla, gugla“.

Drugog dana vikenda najmlađa publika može pogledati predstavu „Princeza na zrnu graška“ Državnog lutkarskog teatra Vidin iz Bugarske.

U ponedeljak 22. aprila biće izvedena predstava „Uspavana lepotica“ Narodnog pozorišta Priština.

Završne večeri festivala, u utorak, nastupiće umetnički ansambl iz provincije Henan u Kini.

Komplet karata za 6 večernjih predstava košta 1000 dinara, s tim što je komplet za jednog roditelja ili pratioca deteta besplatan. Pojedinačna karta je 200 dinara i nju svi plaćaju.

Pozorišne čarolije za najmlaće u četvrtak u 19 sati svečano će otvoriti predsednik Vukove zadužbine Miodrag Maticki.

foto: zaječarsko pozorište