Majdanpek: Izložba radova sa kolonije “Kameni grad u drvetu i boji”

Skulpture u drvetu i kamenu, akvareli, ulja na platnu, enkaustika, akril na paltnu i lesoniti i crteži, deo su izložbe “Kameni grad u drvetu i boji” otvorene u Centru za kulturu u Majdanpeku.

Radovi su nastali na 9. Koloniji ,,Kameni grad u drvetu i boji” koja je krajem avgusta održana u Debelom Lugu kod Majdanpeka, u organizaciji majdanpečkog Udruženja umetnika.

Učesnici su bili slikari, vajari i prvi put pisci i glumac.

U prelepoj, opuštenoj atmosferi seoskog domaćinstva tri dana stvarali su umetnici: Marija Temšaanović, Mirko Kobau, Fadilj Bujupi, Žarko Stević , Ljiljana Stevanović, Munira Bajrić, Mirjana Durlic, Mirko Tomašević, Daliborka Marković, Dijana ilić, Marko Vlašić, Dejan Zlatić, Borivoje Dragojević, Jelena Kurlić Milić, Miodrag Nadlački, Novak Ristanović, Milan Klčesko, Mila i Dane Firulesko – Firu art.

Održavanje 9. Kolonije “Kameni grad u drvetu i boji” omogućili su sponzori: Samostalni sindikat FBC, Industrijski sindikat FBC, Nezavisni sindikat RTB ZIDJING, Hotel Golden inn i firma “Spektar” iz Majdanpeka.

Izložba “Kameni grad u drvetu i boji” priređena je u okviru Septembarskih svečanosti, povodom 12. septembra – Dana opštine Majdanpek.

foto: fb UM Majdanpek