Majdanpek: Konkurs za 20. Međunarodnu izložbu „ Žene slikari“

Umetnice iz zemlje i inostranstva imaju četiri meseca na raspolaganju da svojim radovima konkurišu za učešće, a time i za nagrade 20. Međunarodne izložbe „Žene slikari“ Majdanpek 2022. Organizator, Centar za kulturu Majdanpek, objavio je konkurs koji je otvoren do 19. avgusta i to je rok do koga umetnice mogu da dostave svoje radove u tehnikama: slikarstvo, crtež, grafika, skulptura i digital art.

Prema propozicijama svaka umetnica možće konkurisati u više kategorija sa maksimalno dva dela iz svake kategorije, a odluka stručnog žirija koji će izvršiti selekciju pristiglih radova i izbor nagrađenog rada u svakoj kategoriji pojedinačno biće objavljena 29. avgusta, saznaje Danas u Centru za kulturu Majdanpek.

Jubilarna, 20. Međunarodna izložba „Žene slikari“ biće svečano otvorena 24. septembra u Velikoj galeriji Centra za kulturu Majdanpek i trajaće mesec dana.

Na dosadašnjih 19. izložbi predstavljeno je preko 4.000 radova 2.700 umetnica iz 20 zemalja i organizatori se nadaju dobrom odzivu umetnica za jubilarno izdanje ove značajne likovne manifestacije.

fotografije sa ranijih izložbi