Majdanpek: Mala škola slikanja

U organizaciji Centra za kulturu u Majdanpeku je održana je XVI Mala škola slikanja koja je okupila učenike od četvrtog do osmog razreda iz osnovnih škola s područja grada.

Okruženi i inspirisani  radovima koji su izloženi u okviru jubilarne 20. Međunarodne izložbe “Žene slikari”, osnovci su dva dana, tehnikom po volji, uz puno mašte i kreativnosti, uz podršku nastavnika likovne kulture Ljubomira Filipovića i svojih učiteljica, stvarali likovna dela.

“Reč je uglavnom o reprodukciji izloženih radova na način na koji ih deca vide. Mi ćemo već narednih dana napraviti selekciju najboljih radova, štampati katalog i organizovati izložbu dečjih radova nastalih na Školi slikanja. Praktično, imaćemo dve slične izložbe”, objašnjava nam Dragan Klčesko, organizator programa u Centru za kulturu.

“Naime, Mala škola slikanja nastala je 2006. godine kao prateća manifestacija Međunarodne izložbe “Žene slikari” radi popularizacije umetnosti i likovne umetnosti, naišla je na razumevanje škola i oduševljenje đaka, pa se održala svih ovih godina, sa pauzom 2020. zbog pandemije.”

foto: Centar za kulturu Majdanpek